UNEMDE
Түйе сүтінің құрамы
Түйе сүтінің пайдалы қасиеттері оның ерекше құрамына байланысты. Оның құрамында С дәрумені басқа үй жануарларының сүтінен 3 есе немесе одан да көп. Түйе сүті K, A, D, E, B витаминдеріне бай.

Сүт құрамында инсулин тәріздес протеин бар, ол асқазан-ішек жолына түскенде жойылмайды және қанды толығымен қанықтырады, лактозаға төзбеушілікпен ауыратындарда аллергия немесе сезімталдық тудырмайды, антиденелер мен иммуноглобулиндер бар және көмірсулар алмасуын арттырады, жағымсыз әсерлерді жояды. химиотерапияның, қоректік элементтердің кең спектріне ие, жалпы денсаулықты жақсартады және организмнің әртүрлі патогендік факторлардың және ауру спектрлерінің әсеріне төзімділігін қамтамасыз етеді, дененің иммундық әлеуетін арттырады.

Түйе сүтінің құрамында бактерияға қарсы, вирусқа қарсы және иммунологиялық қасиеттері бар әртүрлі қорғаныш ақуыздары, негізінен ферменттер бар, оларға иммуноглобулиндер, лизоцимдер, лактоферрин, лактопероксидаза, N-ацетил-глюкозаминидаза (NAGase) және пептидогликандарды тану ақуызы (PGRP) жатады. Олар тағамдық аллергия және иммундық жүйені қалпына келтіруге көмектеседі.

Түйе сүтінің қабынуды тежейтін ақуыз бен гипоаллергенді қасиеттеріне байланысты тағамдық аллергияны емдеуде емдік қасиеті дәлелденген. Түйе сүтінен жасалған наноденелер бір домен ретінде инфекция мен иммунитетке қатысты көптеген перспективті және емдік мүмкіндіктерді көрсетеді.

Тақырыпқа қатысты зерттеулерді сілтемеден таба аласыз.
Отзывы
Бізге жазыңыз
Пікір мен ұсыныстар