UNEMDE
Бие сүтінің құрамы
Біздің ата-бабаларымыз саумалды емдік мақсатта қолдана отырып, оның организм үшін неге пайдалы екенін ғылыми түсіндіре алмады. Бірақ ғылымның дамуы мен жүргізілген көптеген халықаралық зерттеулердің арқасында біз SAUMAL ® препаратын адам үшін соншалықты пайдалы және ерекше ететінін білеміз. Сүтқоректілердің кез-келген сүті келесі құрамға ие: ақуыздар, майлар, көмірсулар, дәрумендер мен минералдар, сонымен қатар су. Ақуыздар казеин мен сарысуы бар ақуыздармен ұсынылған. Өз кезегінде сарысуы бар ақуыз лактоглобулин, лактальбумин, альбумин, иммуноглобулин, лактоферрин, лизоцим және басқалардан тұрады.

Бие, емшек және сиыр сүтінің құрамын салыстыру.
Бие сүті өзінің құрамы бойынша ана сүтіне барынша жақын және альбумин тобына жатады, яғни онда Сарысуы бар ақуыздар казеинге қарағанда көп. Басқа үй жануарларының сүті (есектерді қоспағанда) казеинге жатады топ, өйткені оларда казеин басым. Бие мен ана сүтінің құрамы жағынан ұқсастығы жылқы мен адамның ас қорыту жүйелерінің ұқсастығымен түсіндіріледі. Олардың ұқсас пішінді бір камералы асқазандары бар. Алайда барлық шөпқоректі жануарларда бірнеше камералы асқазан болады.

Бие сүтінің сарысулық ақуыздары
Бие сүтіндегі Сарысу ақуыздары сиырға қарағанда екі есе көп және олар маңызды амин қышқылдарына бай. Ақуыздар аминқышқылдарының тізбегі болып табылады және ішекте олар жеке аминқышқылдарына бөлініп, денеге сіңеді. Олардың жұқа құрылымы бар, сондықтан олар денеге өте жақсы сіңеді.

Бие сүтінің майлары
Сүтте доп түрінде ұсынылған сүт майы олеин қышқылының салыстырмалы түрде жоғары болуына байланысты жұмсақ май болып табылады, және ол негізінен қысқа тізбекті май қышқылдары болғандықтан, оңай сіңеді. Майлар немесе липидтер организмдегі негізгі энергия көзі болып табылады. Олар сонымен қатар қажет болған кезде денемізге су сақтауда маңызды рөл атқарады. Липидтері бар бірқатар өнімдер бар, сондықтан күнделікті ең төменгі деңгейге жету қиын емес, бірақ мәселе оның көптігінде. Бие сүтінің құрамында аз мөлшерде май бар, 1,5% – дан аспайды және бұл оны тұтынған кезде липидтердің жеткілікті мөлшерін сақтауға мүмкіндік береді. Бір қызығы, бие сүтінде май аз, бірақ негізінен пайдалы қанықпаған Omega -3 және Omega -6, линол қышқылы, линолен қышқылы, пальмитол қышқылы, олеин қышқылы.

Барлығы 500 мл бие сүті ағзаның С дәруменіне күнделікті қажеттілігін қамтамасыз етеді
Сублимациялық кептіру әдісімен алынған бие сүтінің тағамдық құндылығын бағалау органолептикалық және биологиялық қасиеттері бастапқы өнімнен іс жүзінде ерекшеленбейтінін көрсетті, бұл сенімді қаптамамен бірге дайын өнімді ерекше жағдайларды қажет етпей ұзақ уақыт сақтауға мүмкіндік береді. Сонымен қатар, құрғақ бие сүті тез қалпына келеді және жаңа сүттен еш айырмашылығы жоқ.

Қосымша ақпарат осында бар. Тақырыпқа қатысты зерттеулер сілтемеден таба аласыз.

Пікерлер
Бізге жазыңыз
Пікірлер мен ұсыныстар